Edunvalvontavaltuutus on hyvä tehdä vielä silloin, kun itse pystyy päättämään asioistaan. Ja silloin sen voikin ainoastaan tehdä, sillä edunvalvontavaltuutus vaatii sen, että henkilö on valtuutusta tehdessään oikeustoimikelpoinen. Jos edunvalvontavaltuutuksen jättää liian myöhäiseen, eli siihen kun ei ole enää kykenevä tekemään päätöksiä, niin se ei ole enää juridisesti pätevä.
Edunvalvontavaltuutus on siis kuin valtakirja, jonka voi antaa läheiselle tai luotetulle taholle siltä varalta, että esimerkiksi tulee kykenemättömäksi huolehtimaan asioistaan vaikkapa muistisairauden takia. Kun valtuutus on laadittu ja jonain päivänä sille onkin tarvetta, niin edunvalvontavaltuutettu hakee Digi- ja väestötietovirastosta (DVV) edunvalvontavaltuutuksen vahvistamista. Vahvistamisen edellytyksenä on lääkärin lausunto siitä, että valtuutuksen antaja ei ole enää kykenevä itse päättämään asioista, joita valtuutus koskee.
Usein edunvalvontavaltuutus annetaan omalle lapselle tai muuten läheiselle henkilölle, jonka kykyyn hoitaa valtuutuksen asioita valtuuttaja luottaa. Valtuutuksen sisältö on pitkälti vapaamuotoinen, mutta valtuutuksessa on joitain muotovaatimuksia, joiden tulee olla kunnossa.
Laadimme edunvalvontavaltuutukseen tarvittavat asiakirjat puolestasi, ja huolehdimme, että valtuutus on juridisesti pätevä. Veloitamme tästä kiinteän hinnan 248 € sis. ALV. Ota rohkeasti yhteyttä, niin laitetaan tämäkin asia kuntoon!