Siirry suoraan sisältöön

Sami Suomalainen
Lakimies (OTM, LL.M., MBA)

Olen koulutukseltani OTM ja MBA, ja erikoistunut perheoikeudellisiin kysymyksiin sekä perus- ja ihmisoikeuksiin. Olen lisäksi toiminut yrittäjänä lähes 20 vuotta, joten yritysjuridiikka on tullut tutuksi. Olen tarkka huomaamaan sopimuksissa asioita, jotka voisi tulkita monella eri tavalla, ja joista voisi myöhemmin tulla tulkintaerimielisyyksiä.

Perheoikeus kiinnosti minua jo ennen oikeustieteen opintojani. Itse aikanaan haasteellisen eron kokeneena sekä ystävieni eroja sivusta seuranneena tiedän, millaisia asioita erossa ja sen jälkeen voi tapahtua. Olen huomannut, että objektiivisuudestani ja rauhallisuudestani on perheasioiden hoitamisessa hyötyä. Olen myös lähtökohtaisesti sovitteleva, mutta tarvittaessa ajan sinnikkäästi asiaa, joka ei sovittelemallakaan ratkea. Asiakkaani ovat olleet tyytyväisiä siihen, että olen päässyt useissa tapauksissa sovintoon hyvin hankalista alkutilanteista huolimatta. Perheasioissa ei riitä, että osaa perheoikeudellisen lainsäädännön ja oikeuskäytännön läpikotaisin, sillä perheoikeuteen liittyvät keskeisesti ihmissuhteet. Olen hyvä lukemaan ihmisiä sekä keksimään uusia luovia ratkaisuja sovintoon pääsemiseksi.

Filosofiani perheasioissa on se, että lapset tulee huomioida ennen kaikkea muuta. Olen omaksunut Helsingin hovioikeuspiirin laatuhankkeen 2007 määritelmän avustajan roolista lapsiasioissa: “Lapsiasiat poikkeavat avustajan muusta työstä siten, että niissä lähtökohtana ja tavoiteltavana lopputuloksena on paitsi päämiehen etu, niin myös oikeudenkäynnin kohteena olevan lapsen etu.” Lisäksi noudatan ehdottomasti Suomen asianajajaliiton hyvää asianajajatapaa koskevia ohjeita, tässä erityisesti mainittakoon sovinnollisuus (kohta 7.1), jonka mukaisesti sitoudun aina hakemaan ensisijaisesti sovinnollista ratkaisua.

Viimeiseksi mainittakoon, että teen tätä työtä auttaakseni asiakkaitani sekä heidän läheisiään pääsemään eteenpäin. Siksi olen sitoutunut kolmeen palvelulupaukseen, joita ovat sitova kustannusarvio, laatutakuu ja selkeystakuu. Haluan näiden lupausten toteuttamisella osoittaa, että olen täällä sinua varten. Tiedän, miten helposti oikeuskulut voivat lähteä käsistä, joten olen sitoutunut hoitamaan asiasi ensisijaisesti ennakkoon sovitulla maksimikustannuksella tai kiinteällä veloituksella. Tiedän myös, että etenkin lapsiasioissa tarvitaan tulkkia arjen ja juridiikan välille, joten olen sitoutunut toimimaan tällaisena tulkkina. Selkokielisesti ja ymmärrettävästi. Olen koko prosessin ajan tukenasi ja vien prosessin läpi huolellisesti.

Ota yhteyttä niin tehdään maksuton tilannekartoitus!

 

sami suomalainen