Siirry suoraan sisältöön

Lakipaja perheoikeudellisiin kysymyksiin

HUOM! Lakipaja on tauolla toistaiseksi.

Alan pitää maksutonta lakipajaa Tapiolan kirjaston ryhmätyötilassa joka kuun ensimmäinen maanantai klo 15-17, alkaen maanantaina 1.11.2021. Mikäli maanantai osuu arkipyhään, lakipaja siirtyy tätä heti seuraavaan arkipäivään. Esimerkiksi joulukuun lakipaja on itsenäisyyspäivän vuoksi tiistaina 7.12. klo 15-17. Voit varata ajan lakipajaan tästä linkistä.

Lakipaja on siis varattu perheoikeudellisiin kysymyksiin, ja jokaiselle on varattu aikaa maksimissaan 15 minuuttia. Yksityisyyden turvaamiseksi tilaan otetaan vain yksi henkilö tai pariskunta kerrallaan. Tarkoitus on auttaa mahdollisimman monia eteenpäin omissa perheoikeudellisissa pulmissa, ei välttämättä ratkaista asiaa samantien. LEXEL Lakiasiaintoimiston perustavana ajatuksena on ollut madaltaa kynnystä hakea oikeudellista apua ja parantaa oikeuden saatavuutta. Tämä lakipaja on merkittävä osa tämän ajatuksen käytännön toteuttamista, sen lisäksi että tarjoamme myös maksimi- ja kiinteähintaisia palveluja sekä erillisestä hakemuksesta erityisissä tapauksissa palveluja myös pro bono.

Mikäli haluat konkreettisia neuvoja, niin varaa mukaasi kaikki asiaan liittyvät tiedot kuten esimerkiksi elatusasiassa molempien vanhempien nettotulot, sosiaalietuudet, asumiskustannukset, muut elinkustannukset, lapsen erityiset kustannukset, jne. Lakipajan ajatuksena on auttaa mahdollisimman monia eteenpäin, joten annetut neuvot eivät ajan rajallisuuden vuoksi ole välttämättä lopullisia vaan alustavia. Tavoitteemme on saavutettu, jos jokainen lakipajaan osallistunut tietää lähtiessään mitä hänen tulee tehdä seuraavaksi pulmansa ratkaisemiseksi.

Sinun ei kuitenkaan tarvitse vielä tietää tarkkaan kaikkea eikä pulmasi tarvitse olla vielä jäsentynyt. Lakipaja voi myös auttaa pulman jäsentämisessä juridisiksi kysymyksiksi. Tai jos niin haluat, voimme vain keskustella sinua vaivaavista asioista. Voit siis käyttää oman 15 minuuttia juuri niin kuin haluat.

Mikäli sinulla on kysyttävää perheoikeudellisista, sopimusoikeudellisista tai ihmisoikeuskysymyksistä, niin ota rohkeasti yhteyttä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *