Siirry suoraan sisältöön

Perhe- ja perintöasiat

Asiat eivät aina mene suunnitelmien mukaan. Erotilanteet ovat tunteiden vuoristorataa, ja etenkin lasten osalta on paljon entisen puolison kanssa yhdessä ratkaistavia asioita. Entisen puolison kanssa neuvotteleminen kriisitilanteessa ei ole kuitenkaan helppoa, ja toisinaan se ei ole edes mahdollista.

Toimimme välittäjänä ja sovittelijana tällaisissa tilanteissa, ja laadimme yhteiset sopimukset eron jälkeisiin asioihin. Teemme esimerkiksi ositussopimuksia, sopimuksia lasten asumisesta, huollosta ja tapaamisoikeudesta sekä elatussopimuksia. Kun yhteiseen sopimukseen on päästy, lastenvalvoja tai käräjäoikeus vahvistaa sopimuksen edellyttäen, ettei sopimus ole lapsen edun vastainen. Hoidamme kaikki vaiheet puolestasi.

Moni asia on kuitenkin hoidettava jo ennakkoon. Tähän kuuluvat avioehtosopimusten lisäksi perintöoikeuteen liittyvät asiakirjat kuten testamentti. Autamme näiden asiakirjojen laatimisessa sekä niiden laatimiseen liittyvissä kysymyksissä. Sekä avioehtosopimus että testamentti ovat asiakirjoja, joissa on tiettyjä muotovaatimuksia.

Jos riitaa kuitenkin tulee, on usein järkevintä sopia asiat tuomioistuimen ulkopuolella. Tämä pätee etenkin lapsiasioihin, joissa muutoin joudutaan pahimmassa tapauksessa tuomioistuinkierteeseen, kun aina toinen vanhemmista ei voi hyväksyä edellistä annettua ratkaisua. Koska yhdessä sovittua on helpompi molempien noudattaa, se on aina ensisijainen vaihtoehto. Riitojen minimoiminen on myös lapsen kannalta paras vaihtoehto. Pääasia on päästä elämässä eteenpäin eikä juuttua menneisiin.

Sopiminen ei ole kuitenkaan aina mahdollista, ja tällöin asiaan on haettava tuomioistuimen ratkaisu. Kuljemme kaikissa vaiheissa rinnallasi kuunnellen ja asiaasi oikeasti perehtyen. Emme jätä sinua yksin.

lapsi erossa

Olemme täällä sinua varten

Ota yhteyttä niin tehdään maksuton tilannekartoitus