Siirry suoraan sisältöön

Perus- ja ihmisoikeusasiat

Pidämme perus- ja ihmisoikeuksia usein itsestäänselvyyksinä. Sitä ne tavallaan ovatkin, mutta käytännössä oikeudenloukkauksia kuitenkin jatkuvasti tapahtuu.

On valitettavasti todettava, että perus- ja ihmisoikeuksia rikotaan päivittäin Suomessakin. Esimerkiksi vihapuhe on aikamme vitsaus ja aiheuttaa paljon kärsimystä ja oikeudenmenetyksiä. Toisaalta myös sananvapauteen tai muihin vapauksiin voidaan joskus aiheettomasti puuttua. Yhdenvertaisuus ei juhlapuheista huolimatta myöskään aina toteudu. Yhteiskunnan heikoimpien kuten vaikkapa turvapaikanhakijoiden, vammaisten tai sukupuolivähemmistöjen oikeusturva on myös aika-ajoin koetuksella.

Tehtävämme on auttaa oikeudenloukkausten uhreiksi joutuneita ajamaan asiaansa. Apu voi käsittää esimerkiksi neuvontaa, todisteiden kokoamista, kirjelmien laatimista, sovittelua, edunvalvontaa ja avustajana toimimista tuomioistuimissa. Usein asiat saadaan ratkaistua sopimalla, tekemällä oikaisupyyntö tai laatimalla viranomaisen päätökseen valitus hallinto-oikeuteen. Jotkut asiat voidaan myös viedä rikos- tai siviiliprosessiin.

Ota yhteyttä, niin tehdään yhdessä tilannekartoitus ja etenemme sen mukaan.

Olemme täällä sinua varten

Ota yhteyttä niin tehdään maksuton tilannekartoitus